Dansstudio Swing

 Jazz Adults


Jazzdans is niet alleen een dans die we kennen van Hollywood-films als Chorus Line en All That Jazz. Jazz wordt gedanst op zowel typische jazzmuziek als House, R'n 'B of popmuziek. Jazzdans is technischer en minder ingewikkeld dan de nieuwe stijlen van R’n’B, Hip Hop en anderen. Het gebruikt veel elementen van klassieke danstechnieken, vooral die uit ballet. Jazz kenmerkt zich door grote, extreme dynamiek, geïsoleerde bewegingen van individuele lichaamsdelen en technisch correct geplaatste passages die direct reageren op muziek.

Jazz allround:

Kenmerkend zijn swing, dynamiek en ritme.
De les begint met een warming-up van het gehele lichaam, gevolgd door training van geïsoleerde bewegingen en dynamiek (de basiselementen van Jazz: sprongen en pliés). Daarna volgt het voetenwerk: relevé, plié en spins. De passen worden op volgorde gezet en later gecombineerd met sprongen om tot een choreografie samen te vloeien.
De les eindig met een cool down.
Er is aandacht voor houding, kracht, souplesse, conditie, coördinatie en dansgevoel.

De lessen zijn zodanig opgebouwd dat iedereen binnen zijn eigen kunnen de oefeningen kan uitvoeren. 

 

Jazz intensive:

Deze les is een uitbreiding op de lessen allround waarin de geleerde technieken op een sneller tempo, met een grotere coördinatie, met meer afwerking en oog voor souplesse worden getraind. 

Vloerwerk, grotere en hogere sprongen, partnering, draaitechnieken en kracht worden tijdens deze les verder uitgediept.

Een basis aan goede Jazz technieken en de nodige Jazz achtergrond zijn wenselijk voor deze intensieve les.