Dansstudio Swing

 Pointes

Wat is pointes?

Pointes of spitsen zijn een type balletschoenen met een leren zool  die ontworpen zijn om balletdansers voor lange periode op de tippen (sur pointes) te laten dansen.

Pointe lessen worden enkel aangeboden vanaf de leeftijd van 12 jaar. Dit om de ontwikkeling van de voet niet te beïnvloeden .

Onervaren ballet dansers raden we af om op spitsen te dansen omdat ook de technische vaardigheden van het ballet nodig zijn om een goede techniek op spitsen op te bouwen. Zo is een juiste stand van voeten, knieën, bekken en rug nodig om dit op een correcte manier uit te voeren.

Indien je interesse hebt in deze lessen spreek je beste je balletdocent hierover aan.

Opgelet: je kan enkel de les pointes volgen als je ook klassiek ballet volgt.


Kledij

GRAAD 4: de dansers dragen hetzelfde uniform (opgelegd model) als tijdens hun balletles.

GRAAD 5 en 6:  de dansers dragen een maillot naar keuze in een NEUTRALE en EFFEN kleur. Een shortje is optioneel en gebruiken we niet tijdens open lessen of toonmomenten. Onder je maillot draag je een licht roze lange kousenbroek MET split-voet (= gat aan teen-opening).

Draag je toch een short dan is deze aansluitend en kort.

Warming ups, beenwarmers, warmteboots, ea dansartikelen zijn toegestaan voor de opwarming. Losse truien zijn niet toegestaan. 


SPITSEN / POINTES:  deze specifieke, verharde balletschoen koop je in een dansspeciaal zaak, niet bij gewone sportwinkels. In Antwerpen kan je voor spitsen het beste terecht bij ‘Robics speciaalzaak’ (http://users.telenet.be/robics/)  of ‘Charpentier’. (http://www.charpdans.be/webshop/prestashop/nl/). Deze balletwinkels hebben reeds jaren ervaring om voor elk voettype en pointe ervaring de gepaste schoen te vinden.