Dansstudio Swing

 Klassiek Ballet

Algemeen

De techniek van het klassiek ballet is wellicht de oudste en vormt een ideale basis voor verschillende dansvormen.
Bij klassiek ballet wordt gelet op je houding, lichaamscontrole, coördinatie, presentatie, elegantie, muzikaliteit en techniek.
Je leert de terminologie van het klassieke ballet en gaat van plié naar arabesque tot entre lacé. Elke oefening volgt een patroon dat je helpt kracht, techniek en uithoudingsvermogen op te bouwen.
Concentratie, training, wil en doorzettingsvermogen zijn dus een grote vereiste.

Bij Swing

De lessen staan open voor iedereen vanaf 6 jaar.
Vergeet niet dat klassiek ballet veel concentratie, discipline en doorzettingsvermogen vergt van de jonge danser. Kiezen voor klassiek ballet dient dus een bewuste keuze te zijn.
De lessen worden gegeven volgens het academische leerplan op een amusante maar gedisciplineerde manier.

Welke kledij heb je nodig?

BALLERINA's:

De maillot is een opgelegd model voor graad 1 tem 4. De andere toebehoren die je verplicht nodig hebt zijn geen opgelegd model: roze panty en slofjes.

GRAAD 1 & 2 & kleuterballet: De leerlingen dragen een roze maillot (opgelegd model). Een rokje hoef je niet te voorzien want dat moet al snel uit na je opwarming. Onder je maillot draag je een licht roze kousenbroek MET voet (dus niet één die afgesneden is rond de enkel) en roze stoffen balletslofjes met splitzool.
Beenwarmers en een specifiek ballet truitje mogen zeker om je spieren warm te houden tijdens de opwarming, voor of na de les.

GRAAD 3 & 4: De leerlingen dragen een zwarte maillot (opgelegd model) en daarover een zwart aansluitend shortje. Een rokje hoeft je niet echt te voorzien want dat moet al snel uit na je opwarming. Onder je maillot draag je een licht roze kousenbroek MET voet (dus niet één die afgesneden is rond de enkel) en roze stoffen balletslofjes met splitzool.

GRAAD 5 & 6: De leerlingen dragen een maillot naar keuze in een NEUTRALE en EFFEN kleur (geen opgelegd model). Een schortje is optioneel en gebruiken we niet tijdens open lessen of toonmomenten. 
Onder je maillot draag je een licht roze kousenbroek MET voet (eventueel met gat indien je pointes danst) en roze stoffen balletslofjes met split-zool.
Draag je toch een short dan is deze aansluitend en kort.
Warming ups, beenwarmers, warmteboots, ea dansartikelen zijn toegestaan voor de opwarming. Losse truien zijn niet toegestaan. 

BALLETDANSERS:

ALLE GRADEN: De leerlingen dragen een zwarte aansluitende short en wit t-shirt 

BALLETSLOFJES:
Zorg ervoor dat deze uit stof en dus niet uit leer zijn gemaakt en vraag naar een 'splitzool'. Dit kan je onderaan de stof zien. Het lederen lapje daarop bestaat uit 2 deeltjes, eentje op de hiel en eentje op de bal van de voet. Dus GEEN doorlopende lederen zool.

ALLEN:
Je haar is steeds bij elkaar in een correcte dot. Meisjes met korte haren dragen een haarlint dat je stevig vast maakt met speldjes zodat het aangezicht vrij is, jongens met lang haar dragen een haarlint of man-bun. 

Warming ups, beenwarmers, warmteboots, ea dansartikelen zijn toegestaan voor de opwarming. Losse truien zijn niet toegestaan. 

Verdere info over de aankoop van de kledij vind je hier.