Dansstudio Swing

 Hip hop / Street

Wat is Hip Hop / Streetdance?

Hiphop-Street is een losse dansstijl uit de funck dansstijlen zonder dat acrobatische kunsten uitgehaald worden zoals bij breakdance.

Vaak zie je wel een aantal breakdance moves terugkomen.

Als eerst leer je "bouncen", dat is door je knieën gaan op het ritme van de muziek. Als je dat goed lukt kan je steeds verder met de danspassen. De passen zijn vaak los, krachtig en hangen samen met snelle arm- en voetcoördinatie. Bij het dansen krijg je veel verschillende opstellingen en de bewegingen moet je "groot" maken. Het is een sport waarbij aspecten als improvisatie en aanmoediging door omstaanders een rol spelen en waarbij er vaak een sociale interactie is.

Voor Hiphop-Street moet je bewegingsgevoel hebben, je moet het ritme kunnen voelen. Er wordt ook aan expressie gewerkt. Deze lessen zijn helemaal geschikt voor onze jongens!

Kledij

Welke kledij en schoenen je nodig hebt kan je best bespreken in de les vooraleer dure spullen te kopen.
Je danst nooit op sokken, blote voeten, turnslofjes of slappe sneakers zoals All-star. Deze zijn onvoldoende schokdempend.
Wie reeds dansboots heeft kan deze perfect gebruiken.

Je danst in een zwarte dansbroek kort, lang, aansluitend of los en een rode, witte of zwarte T-shirt of top. Indien je ervoor kiest om in een korte broek te dansen zijn knielappen verplicht. Dans je in een short dan is deze aansluitend en heeft ze pijpjes van minstens 5 cm.

Je doet je haren in een staart.