Dansstudio Swing

 Jazz

Jazzdans is een eigentijdse dansvorm op goed gekozen hedendaagse popmuziek.

Deze vorm van dans ontwikkelde zich in Amerika. Vanaf de jaren twintig werd deze dansvorm overgenomen door de blanken en verwerkt in de onderscheiden vormen van de show-business. Door de dansen in de film 'West Side Story' werd de jazzdans met groot succes naar het grote publiek gebracht.

Veel jazzdansers en choreografen vinden een groot werkterrein in de musical en de film/tv.

Bij Swing

Bij Swing omvat jazzdans een mengeling van heel wat stijlen gaande van Modern Jazz, Showdance naar Funky Jazz.

Een jazzdansles wordt opgebouwd in drie delen:

  • Een opwarming aangepast aan de leeftijd en het niveau.
  • Het aanleren van jazzdans technieken zoals draaien, sprongen en verplaatsingsbewegingen. In dit onderdeel wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de bewegingen. Tijdens de techniekoefeningen wordt gewerkt aan timing, kracht en zachtheid van bewegingen.
  • De les wordt altijd afgesloten met een swingende groovy danscombinatie.

Jazzdans is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar die op deze manier via speelse danspasjes, verkenning van ruimte en lichaam, aanleren van ritme en sociaal gevoel, een stevige dansbasis verwerven.


Kledij

Welke kledij je nodig hebt kan je best bespreken in de les vooraleer dure spullen te kopen.

Wil je echte jazzboots koop deze dan bij voorkeur in een gespecialiseerde danszaak (te koop bij volgende winkels: Robics, Charpentier)

Je danst in een zwarte dansbroek kort of lang en een rode T-shirt. Vanaf 12 jaar mag dit ook een zwarte zijn. Je doet je haren in een staart. Dans je in een short dan is deze aansluitend en heeft ze pijpjes van minstens 5 cm.