Dansstudio Swing

 Over Dansstudio Swing...

OVER DANSSTUDIO SWING

Dansstudio SWING is een VZW die kinderen en jongeren vanaf 4 jaar laat genieten van dans.


Wie is wie?


Mireille Van de Velde - Zakelijk leider,  Administratie en planning

Docenten: bekijk de docenten pagina

Bestuurders:

  • Davy Jacops
  • Kitty van Doorn
  • Monique Torfs

Ondernemingsnummer:  0818.762.152

HISTORIEK

Swing is een jeugdvereniging die voor 100 % geboren en groot geworden is in de Neerlandwijk te Wilrijk.

Na de opening van Cultuur- en sportcentrum Neerlandhof in 1999 werd de vereniging opgericht onder de naam “Swing jazz dance” en gingen we van start met jazz dans lessen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het eerste werkjaar waren dit slechts 2 dansuurtjes per week met ongeveer 30 danser(tje)s.

De jeugd van de Neerlandwijk bleek heel wat in zijn mars te hebben want elk jaar groeide het ledenaantal en groeide ook het dansniveau.

Vandaag heeft Swing meer dan 400 leden verdeeld over 38 lesuren. Het merendeel van de leden zijn kinderen en jongeren uit de Neerlandwijk tussen 4 en 24 jaar, maar ook van ver buiten de Neerlandgrenzen komen nu wekelijks enthousiaste dansers richting Neerland.

Toen choreografe Katrien Van Ransbeeck in 2001 de vereniging vervoegde, sloeg Swing een nieuwe richting in: meer creativiteit, meer dansplezier, een grotere persoonlijke aanpak van de kinderen en extra aandacht voor techniek.

Tijdens de zomer van 2009 werd de feitelijke vereniging omgevormd tot VZW en in september 2009 werd “Dansstudio Swing VZW” geboren.

Sommige dansers hebben erg veel talent en nood aan net dàt ietsje meer. Dansers vanaf 7 jaar kunnen na een positieve auditie daarom aansluiten bij onze selectieteams. Deze lessen duren langer, zijn intensiever, er wordt meer getraind op techniek en uithouding, op kracht en doorzetting.
Deze groepen nemen deel aan wedstrijden en demonstraties ingericht door diverse verenigingen zoals Danssport Vlaanderen, Dansliga, Jeugd en Dance, Dance Waves Competition enz. 

Swing wil echter alle jongeren die graag dansen de kans geven om dit te doen onder het motto 'Just get up and dance!'

Deze hele organisatie wordt gedragen door een klein team van mensen, meestal vrijwilligers, ieder gespecialiseerd op zijn gebied: choreografie, kostuumontwerp, adminstratie, ...

Swing heeft nog heel wat in zijn mars en zit nog boordevol ideeën!


Swing is een door de stad Antwerpen erkende jeugdvereniging, lid van de Wilrijkse sportraad en gesteund door het District Wilrijk.


Blijf ons volgen!